Warning: getimagesize(https://dekarperpagina.nl/img/avonturen/DSCF3216.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/pagina/domains/dekarperpagina.nl/public_html/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 1191

Warning: getimagesize(https://dekarperpagina.nl/img/avonturen/DSCF3250.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/pagina/domains/dekarperpagina.nl/public_html/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 1191

Zomaar een vijver in Brabant...

Afgelopen zaterdag belt mijn zwager me op om te vragen of ik zin had om met een paar man te gaan vissen op een vijver in Brabant.
Aangezien ik een paar nachten op de maas had geblankt(jaja ook dat gebeurt wel eens!)en ik toch nog eens een paar vissen wilde vangen ben ik meegegaan. Zondagmorgen om acht uur waren we daar,de beste plek was al bezet......
Toen zijn we naar een kant gegaan waar ik nooit echt veel heb gevangen,maar ja toch alles uitgepakt en snel een bakkie koffie.
Ik zat over het water te kijken en zag dat er veel vis actief was in de buurt van mijn stek,overal zag je bellensporen.
Zal wel weer brasem zijn dacht ik en ik besloot flink te voeren,ik had ook nog eens andere boilies moeten kopen want de bloodworms van Proline waar ik zo goed mee ving die waren uitverkocht!
 

Ik had toen gekozen voor big activator en hier had ik dus drie nachten mee geblankt op de maas.
Zal wel toeval zijn geweest dacht ik en ik begon te voeren. Na een uurtje ging ik bij mijn zwager kijken zo'n 50 meter verderop,ik stond er misschien een klein kwartiertje toen we een fox hoorde gillen over het water.
Zal wel aan de overkant zijn zei ik lachend,maar opeens begonnen de andere jongens die mee waren te roepen dat het bij mij was.
Ik rende naar de hengels en zag een hanger tegen de hengel huppelen,ik sloeg aan en meteen begon de slip te gieren.
Whoo dacht ik dat is een mooie,hij bleef diep zwemmen, het is daar ongeveer 3 meter diep dus sterk zijn ze daar wel.
Mijn grootste vis daar was 22 pond! Maar deze leek zwaarder,na een kleine twintig minuten had ik hem op de mat liggen.

Bijna niet te geloven......
 

 

Je gelooft het niet maar deze was 93 cm en 31 pond, heeft hij alweer een dertiger zei mijn zwager.
Ik opnieuw be-aast en ingegooid en weer bij hun gaan kijken.
Na een uurtje weer een run op mijn hengels, dus ik weer rennen en ja hoor weer dezelfde hengel.
Aanslaan, drillen, landen ,wegen en fotootje maken,dit was een schub van 18 pond.
Later die middag ving ik nog 2 kleine spiegeltjes van een pond of 10 en een schub van een pond of 12.
Op mijn voorstek was inmiddels een klein vreetorgie aan de gang, het was af en toe net een bubbelbad,maar dit keer
geen brasems gelukkig.
Twee van onze vrienden hadden inmiddels opgeruimd en waren vertokken,en mijn zwager was bij mij in het zonnetje blijven zitten.Tegen de avond kreeg ik weer een run die zwom zo in mijn andere lijn,dus mijn zwager houdt de andere hengel omhoog zodat ik kon drillen. Toen ik bezig was legde hij de hengel met het handvat op de rodpod en de top helemaal in het water zodat ik geen last had van de lijn.
Toen de vis geland en op de mat gelegd,intussen heb ik snel die andere hengel goed gelegd op de rodpod en de optonic weer aangezet.De vis gewogen en teruggezet,een schub van 22 pond. Snel een nieuwe boilie eraan dacht ik maar daar kreeg ik geen tijd meer voor want opeens begon de slip van mijn andere baitrunner te lopen,ik liet mijn andere hengel vallen en greep de ene.

Dat is niet meer normaal zij mijn zwager nog lachend en alweer ving ik een schub van een pond of twintig.
Die dag had ik 8 runs gehad en 7 vissen gevangen met gewichten van 10 tot 31 pond, zo'n dagen zul je op dressuur wateren niet vaak meer mee denken ik zelf. Verder had niemand van ons iets gevangen die dag, zo gek kan het dus gaan.

                                                 

 

Groetjes Ruud Smulders..

Share